Om oss

Läs om Divine och vår historia

Divine startade 1999 som en importör specialiserade på amerikanska viner. Visionen, som vi fortfarande håller fast vid, var att viner skall spegla den plats de kommer från och att vi vill arbeta med producenter som bryr sig om både miljö och kvalitet. Vi gillar att prata med dem som själva gör vinerna, den som har händerna i jorden. Gärna ekologiskt, biodynamiskt och naturligt.

Vår uppfattning om vad som är hög kvalitet på vin kan sammanfattas i karaktär, personlighet och individualitet. Det ska alltid vara en upplevelse att dricka våra viner. Balans och elegans är ledord. Kan ett riktigt koncentrerat vin med alkohol över 14% vara elegant? Visst kan det. Vi tycker att alla olika stilar ska kunna få finnas; det blir så mycket mera spännande då.

Amerikanska viner tillsammans med Frankrike, Spanien, Italien, Österrike, Nya Zeeland, Australien och Sydafrika. Portugal och Argentina.

Nya eller gamla världen spelar ingen roll för oss. Passion och vision är det viktiga. För oss är det inget hinder om en vinodlare bara producerar några hundra lådor. Det är detta som gör tillvaron spännande, att alltid vara öppen för nya, engagerade, passionerade odlare som vill göra det där extra, som får dina smaklökar att dansa av lycka.

Vi är måna om att ta reda på hur våra producenter handskas med natur och miljö oavsett om de är certifierade eller ej. Vi har hela spektrat av ekologiska och biodynamiska odlingsmetoder representerat hos oss; Napa Green, agriculture raissonnée, sustainable growing, Lodi Rules, biodynamiker, ekologiskt, naturviner… Detta är verkligen en djungel men det viktiga är vad som faktiskt görs och inte vilken organisation man tillhör.

Vin är vår passion och vi delar gärna med oss.

 

Vi på Divine

 

Lasse Solum

VD

Läs mer

Lena Eklöf Nordgren

Marknadschef

Läs mer

Rickard Nordgren

IT / Administration / Webbansvarig

Läs mer

Ann Flogvall

CFO

Läs mer

Magdalena Grenberger

Försäljningschef

Läs mer

Ove Granath

Sales Horeca Stockholm, Norrland

Läs mer

Hanna Hedman

Logistikansvarig

Läs mer

Melker Lindquist

Privatimport / Lager

Läs mer

Magdalena Bergh

HR

Läs mer

Anders Grenberger

Produkt/Logistik

Läs mer

Ulrika Höijer

Produkt / Hållbarhetsansvarig

Läs mer

Gunnar Nordgren

Läs mer