Om oss

Läs om Divine och vår historia

Aprikos och mineraler, vildhallon, choklad, lakrits och smörkola? 2003, 2007 eller 2013? Vi kan inte bestämma oss för vilket som är godast, det är tillfället som får avgöra.

1999 startade vi Divine med en vision som vi fortfarande håller fast vid; att viner skall spegla den plats de kommer från och att vi vill arbeta med producenter som bryr sig om både miljö och kvalitet. Gärna biodynamiskt och så naturligt som möjligt. Så vi känner oss riktigt hemma när det talas om eko, bio och naturliga viner.

På Divine gillar vi när viner smakar mycket. Balans och elegans måste dock alltid finnas med i mixen, annars så blir det lätt klumpigt och för mycket.

Vår uppfattning om vad som är hög kvalitet på vin kan sammanfattas i karaktär, personlighet och individualitet. Det ska alltid vara en upplevelse att dricka våra viner.

Amerikanska viner tillsammans med Frankrike, Australien, Spanien, Portugal, Argentina, Italien, Österrike och Nya Zeeland.

Nya eller gamla världen spelar ingen roll för oss. Vi tycker om att arbeta med producenter som bryr sig om det de gör och älskar att prata direkt med ägare och vinmakare, dvs de som har en vision och passion för det de gör. För oss är det inget hinder om en producent bara producerar några hundra lådor. Det är detta som gör tillvaron spännande, att alltid vara öppen för nya, engagerade, passionerade odlare som vill göra det där extra, som får dina smaklökar att dansa av lycka.

Vi är måna om att ta reda på hur våra producenter handskas med natur och miljö oavsett om de är certifierade eller ej. Vi har hela spektrat av ekologiska och biodynamiska odlingsmetoder representerat hos oss; Napa Green, agriculture raissonnée, sustainable growing, Lodi Rules, biodynamisk odling mm. Detta är verkligen en djungel men det viktiga är vad som faktiskt görs och inte vilken organisation man tillhör.

Vin är vår passion och vi delar gärna med oss.

 

Vi på Divine

 

Lasse Solum

VD

Läs mer

Lena Eklöf Nordgren

Marknadschef

Läs mer

Rickard Nordgren

IT / Administration / Webbansvarig

Läs mer

Ann Flogvall

CFO

Läs mer

Magdalena Grenberger

Försäljningschef

Läs mer

Ulrika Höijer

Produkt / Hållbarhetsansvarig

Läs mer

Siri Thorén

Säljare

Läs mer

Anders Grenberger

Produkt/Logistik

Läs mer

Gunnar Nordgren

Läs mer