Nytt vin i butik den 24 februari

Craggy Range nyhet på bolaget 24 feb

Craggy Range Te Muna Sauvignon Blanc 2022

Ren stor doft av örter, ananas, gräs och passionsfrukt. Fruktig smak av citrus/lime, persikor och äpplen tillsammans med de karaktäristiska örtiga tonerna av svarta vinbär och grönt gräs. Vinet gör så att munnen vattnas tack vare sin härligt friska fruktiga syra. Liknar Sancerre i stilen. Passar till grön sparris, vita fiskar med ärtskott, fixar pepparrot och är grym tillsammans med kräftor. Passar även bra med sashimi och rätter med citrongräs, lime och koriander.

Te Muna Road vingården ligger i Martinborough, längst ned på Nordön. Klimatet är likt Bourgogne. Vingården ligger på hög höjd, vilket gör att man skördar en vecka senare än de vingårdar som ligger på lägre höjd. Te Muna betyder hemlig plats. Vingården är på 90 ha och planterades 1989. Jordmånen är stenig och kalkhaltig och ligger intill Huangaru River. 2022 började med en varm vår med minimal frost. Under växtsäsongen regnade det lagom mycket för att rankorna skulle få näring och det är ett bra år för detta vin. Detta vin har jäst på en blandning av ståltank och merparten äldre barriquer. 10% har jäst som hela klasar. Vinet har sedan lagrats i 3 månader på merparten äldre barriquer. Druvorna har växt i den nedre delen av vingården där det även finns kalksten i jorden som ger vinet en bra syra. Vinet har 3 gram restsocker och 7,2 gram syra.

 

Craggy Range Te Muna Sauvignon Blanc 2022 kostar 179 kronor och har artikelnummer 93236. Klicka “Här” för att se vilka Systembolagsbutiker som har vinet.