Nya viner på Systembolaget 5 maj

Den 5e maj så släpptes tre viner på Systembolaget, ett från gamla världen och två från nya världen, Spanien och USA, Alonso del Yerro och Ojai! På bilden Miguel Alonso del Yerro och Adam Tolmach.

Art nr 92054 Ojai Santa Barbara Syrah 2014   pris 319:-Ojai Adam och gäss

Dags för ett av Adam Tolmachs fantastiska viner igen. Adam och Helen Tolmach, som besökte Sverige förra året, gör alltid unika viner, med en känsla för vinets växtplats. Adam har dessutom gått mer och mer åt elegantare viner även om han fortfarande vill att druvorna skall ha fått utveckla alla sina aromer. Han konstaterar att “Förr var jag bland de sista som plockade men numera är jag bland de första”.

Art nr 92050 Ojai Santa Barbara Pinot noir 2014  pris 339:-

Vi lanserar även Pinot noir från Santa Barbara. Som vanligt så gör Adam en helt underbar flaska vin med allt vad man kan önska sig av en pinot från denna del av världen. Pinot noir skördar han numera också tidigare och från svala vingårdar, vilket gör att doften blir helt annorlunda mot tidigare och inte lika uppenbart bara frukt. Även om solen fortfarande gör sig påmind i mixen, precis som man vill ha det.

Art nr 90543 Alonso del Yerro  pris 259:-Alonso del Yerro vingård

Alonso del Yerro från Ribera del Duero är en ny, trevlig bekantskap. Familjeföretag med massor av charm och ett koncentrerat, elegant vin av druvan Tempranillo. Komplex, fruktig med körsbär, plommon, choklad, peppar, fikon och viol.