Högsta betyg till den fylliga rödvinsboxen Divine Zinfandel Old Vine!

5/5 poäng för Divine Zinfandel boxen, full pott!

Zinfandel hör till den kaliforniska druvfloran och har blivit något av ett signum för regionen. Du hittar tveksamma exemplar som vill utnyttja namnet och anspela på medelhavsursprunget men inget är i närheten av druvans alldeles egna unika uttryck på den amerikanska västkusten och som den utvecklat under lång tid. Ett klockrent exempel på detta är Divine Zinfandel Old Vine som får högsta betyg av Boxtoppen!
Gamla rankor, lagring på använd ek och ett helt torrt vin. Att Divine Zinfandel Old Vine är en seriös box märks omgående och den lyfter det tråkigt nog misshandlade segmentet zinfandel. Inte minst det faktum att man jobbat äldre vinstockar gör att koncentrationen och tätheten i vinet ökar. Äldre rankor ger visserligen mindre skördar men fördelen sitter i att de klasar som nu utvecklas får all näring och slipper konkurrera om den. Ska du bara köpa en zinfandelbox, se till att det blir denna.
Boxtoppen provar
Det finns så mycket att gilla i denna riktigt seriösa box. Zinfandel-druvans generositet exploderar i glaset men ändå upplever du en stram känsla i den torra men fylliga smaken. En charmerande potpurri av kryddor, örter och mörka bär i doften, främst björnbär, hallon och plommon, ekkryddiga nyanser som ökar djupet och så en liten lakritshint. Fylligt, omfamnande och med härlig intensitet i smaken där närvarande tanniner, tät mörk frukt och fräschör mynnar ut i en lång, rik och torr eftersmak. Zinfandel på riktigt!

5/5 poäng Full pott!

Boxtoppen-redaktionen har provlagat tillsammans med boxen och funnit en perfekt matchning i en högrevschili där smakerna var som gjorda för varandra. Till en bättre nötköttsdetalj oavsett om den hamnar i stekpannan eller på grillen, sitter vinet också perfekt tillsammans med smakrika tillbehör.
Divine Zinfandel Old Vine kostar 231 kronor och boxen (2000 ml, 14,5%) har artikelnummer 6585. Sockerhalten är 0,4 g/100 ml vilket indikerar ett helt torrt vin. Vinet finns i närmare 90 Systembolagsbutiker och till övriga beställer du det utan extra kostnad.