Gosset på Systembolaget

Fredag den andra november lanseras Gosset Grande Réserve på Systembolaget!

 

Gosset Trappa

Från och med idag, den 2a november finns Gosset Grande Réserve NV på hyllorna i ca 100 av Systembolagets butiker.

Från det äldsta vinhuset i Champagne! I mer än 4 århundraden har man gjort vin och redan i slutet av 1500-talet så exporterade man vin till Storbritannien.

Gosset Grande Réserve

Ingen malolaktisk jäsning tillåts för att behålla den friska syran som utmärker Gossets fruktiga, kraftfulla och långlivade champagner. Det är vid själva blandningen av cuvéen som vinmakaren sätts på prov. Dessa ”cuvéer ska smaka likadant varje år för att markera husets stil, denna typicitet är något som varje hus eftersträvar. Vinet får vila minst 4 år på jästfällningen innan degorgering och man använder en liten dosage på 8 gram. Utseende är kristallklart gyllengult och fyllt av stigande, små bubblor.

Doften utmärks av vita blommor, gula äpplen, vita vinbär, brioche och lätt rostade mandelspån, med en lätt mineralitet. Smaken är fyllig, med en, frisk syra. Smaker av äpple, citrus, färska fikon och briocher överväldigar gommen. Mineraler, exotiska kryddor och fruktig bildar en harmoni.

Grande Réserve Brut passar som aperitif, till färska ostron och skaldjur. Sushi och sashimi, samt till  fågelrätter, allt från kyckling och anka till de mer exklusiva, som vaktel eller rapphöna. Det är en matchampagne där man kan testa sig fram, varför inte genom en hel måltid.

Klicka här för att se vilka Systembolag som har champagnen.

Om den inte finns på ditt systembolag så går det att beställa, antingen i butiken eller via systembolagets hemsida.