Chateau de Nages JT 2014 Rouge på Systembolaget

Ett ekologiskt vin från Chateau de Nages JT Rouge 2014 på Systembolaget 2 november!

Fredag den andra november lanserar Divine ett ekoligiskt vin från Chateau de Nages! Vinet heter JT Rouge och årgången är 2014 och det kostar 199 kronor på Systembolagets hyllor. Läs mer om vinet här nedan!

 

Chateau de Nages JT Rouge 2014

Michel Gassier äger Chateau de Nages och Philip Cambie är oenolog. Michel Gassier, som är fjärde generationen vinmakare, brukar jorden ekologiskt och är certifierad. Costieres de Nîmes är den sydligaste kommunen i Rhône och har delvis samma jordmån som Chateauneuf-du-pape.  Vinet består av 95 % Syrah och 5 % Mourvedre. 2/3 har jäst som hela klasar. Hälften har lagrats på äldre fransk ek och hälften på cement i 12 månader. Skördeuttaget är så lågt som 30 hl/ha och vinet kan drickas idag eller lagras i minst 10 år. Michel kallar detta för sitt norra Rhône vin och vinet har definitivt en sådan näsa.  JT står för Michels farfars far som hette Joseph Torres och som började plantera vingårdarna.

Om vinet inte finns i din Systembolagsbutik, så går det att beställa. Bara att fråga i butiken, eller beställa via Systembolagets hemsida.

Tack Per Styregård på Dagens Industri/DI Weekend för den fina recensionen!