Andrew Murray på Systembolaget

Just nu finns Andrew Murray Tous Les Jours 2016 på Systembolaget

Andrew Murray Tous Les Jours 2016

 

Nu lanserar Divine “Andrew Murray Tous Les Jours 2016” på Systembolaget. Ett bra höstvin med bra tryck och mycket frukt som parar sig bra med diverse hösträtter. Läs mer om vinet nedan.

 

Andrew Murray Vingård LoggaAndrew Murray förälskade sig i Rhône under en resa på 80-talet. Robert Parker har kallat honom för en av de lysande stjärnorna i Santa Barbara. Denna Syrah som kommer från kända vingårdar i Santa Ynez dalen går hos Andrew under epitetet: ”Expect more, pay less”. Vingårdarna är Curtis, Oak Savanna, Great Oaks, Alisos och Kingsley. Merparten av frukten kommer från kalla Fox Canyon Corridor, som ger naturligt bra syra och mörk körsbärsfrukt. Varmare Happy Canyon ger hallon, svartpeppar och florala toner. Vinet har legat 9 månader på en blandning av ny och gammal fransk ek. Ett kryddigt vin med svarta oliver och mörk frukt. 2016 har Andrew använt lite mera ny ek då året har en mera koncentrerad frukt. Vinet är delvis jäst med sina stjälkar vilket ger det en touch av norra Rhône. Det passar till nöt, ren, älg och hjort. Helst stekt, grillat eller gryta. Vinet klarar många bråkiga tillbehör och vinet passar även till många ostar och småplock.

Artikelnummer 90246  pris 179 kronor. Klicka “Här” för att komma till Systembolagets hemsida för att kolla vilken butik som har vinet.