Aktiviteter i Divine Club

Här kan du läsa lite om vad som händer i klubben. Bli medlem du också, så får du ytterligare information om våra aktiviteter.

Winemaker’s Dinner Michel Gassier

på Stadshuskällaren , Stockholm, 5 Februari 18.00

Vi välkomnar Michel Gassier som är en av stjärnorna i Rhônes södra distrikt Costières de Nîmes. Han är fjärde generationen vinmakare. Oenolog är Philippe Cambie. Michel Gassier är ekologiskt certifierad. Vi är glada över att kunna erbjuda en Winemaker’s Dinner till våra medlemmar i Divine Club.  Om du är intresserad av den här typen av arrrangemang så kan du klicka HÄR för att anmäla dig till Divine Club! Vi firar 20 år och ser fram emot ett år fyllt av olika aktiviteter!

 

 

Winemaker’s Dinner På Haymarket 15 November Med Vinmakarikonen Jean-Paul Brun

Jean Paul Brun Med Flaskor

Jean-Paul Brun, som ni ser på bilden ovan, kommer till Stockholm den 15 november för en Winemakers Dinner på Haymarket Hotell. Neil Martin skriver i Wine Advocat att Jean Paul Brun enligt honom är en av de bästa producenterna/vinmakarna i Beaujolais. Han har gjort vin i 40 års tid under märket Terres Dorées. Han brukar jordarna ekologiskt sedan ca 10 år tillbaka. När det gäller själva vinmakandet så är han purist, dvs. han gör så lite som möjligt för att påverka vinerna. Hans viner är vildjästa. Sättet han gör sina viner på är mera som Bourgogne än Beaujolais. Han tycker inte om den nya stilen på beaujolais som smakar lite godis och är väldigt mörka som resultat av kolsyrejäsning och odlad specialjäst för området.  Jean-Pauls viner går att lagra länge. Prismässigt är Beaujolais ett av de få distrikten i världen som kan leverera lagringsdugliga världsklassviner för runt två hundralappar.

Ni kommer att få dricka 6 viner plus hans Marc till kaffet.

Välkomstdrink:

Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Extra Brut 2016

Seriös Crémant som har legat 24 månader på sin jästfällning

Till detta serveras blandad chark, grillat surdegsbröd, cornichons, picklad syltlök, ankleverparfait.

Förrätt:

Gravad röding, bryntsmör emulsion, picklad gurka, vinegrett på citron och löjrom

Beaujolais Blanc 2017

David Schildknecht: “Brun’s Beaujolais Blanc is not only the best, but one I rate among the world’s handful of consistently finest chardonnay values”. Många av vinstockarna till vinet är över 80 år gamla.

Huvudrätt:

Helstekt kalvytterfilé, potatis terrin, svamp, baby spenat, beaujolais sky

Beaujolais L’Ancien 2017

Från stockar som är över 80 år gamla. Fick nyligen 92 poäng av Wine Advocate.

Moulin à Vent 2015

Från en 50-60 år gammal vingård.

Morgon Côte de Py 2017 

Speciell terroir i Morgon som förutom den vanliga graniten även har lera. Nyligen 93+ av Wine Advocate.

Ost: Chaource vitmögel

Bourgogne Rouge 2016

Kaffe och praliner

Marc de Beaujolais 12 Ans d’âge

 

Detaljer:

Pris           995 kr som betalas på plats
Plats         Restaurang Paul’s på Haymarket Hötorget 13-15 i Stockholm
Tid:           18.30-ca 21
Boka         gunnar.nordgren@divine.se   Du får bekräftelse på din plats via mail.
Antal         Max 60 personer.
Allergier    Vänligen maila dessa med er anmälan.

Winemaker’s Dinner med Greg Brewer på Gubbhyllan den 3 majBrewer-Clifton_april2017

Onsdagen den 3 maj kl. 18.00 kommer Greg Brewer, som är vinmakare på Brewer Clifton och Diatom till Sverige för en vinmakarmiddag hos KC Wallberg, Gubbhyllan på Skansen i Stockholm. 

Greg är en fantastisk föreläsare och har gjort viner i Santa Rita Hills, södra Kalifornien i många år nu. Vi ser fram emot en härlig kväll i hans sällskap!


Denna aktivitet är endast för Divine Club och är fullbokad sedan länge. Om du är intresserad av att få möjlighet att delta i våra aktiviteter framöver så anmäl dig här till Divine Club, så får du i god tid veta vad vi planerar.

Vi på Divine önskar alla en trevlig helg och hoppas att våren äntligen skall besluta sig för att anlända på allvar!

24 mars – The Winery Hotel – Kaesler Winery provning med mat

Vi är glada över att tillsammans med The Winery Hotel välkomna Sacha Timeaus från Kaesler Winery i Barossa Valley. Han kommer att leda oss genom en provning av nio viner från Kaeslers olika vinerier, som ligger i Yarra Valley, Clare Valley, McLaren Vale och Barossa Valley. Vi avslutar med att äta en god kötträtt, bestående av Lammrostbiff med spenat, vitlök, potatispuré och ratatouille

När: Fredagen den 24 mars 2017, kl 18.30

Var: The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris: 995:- per person 

För att anmäla dig och betala klicka här. Anmälan och betalning administreras av The Winery Hotel.

Välkomna hälsar The Winery Hotel, Kaesler Winery och Divine

22 november – M/S Blue Charm

Blankbottle nyhetTisdagen den 22 November är det dags för höstens Divine Club middag på båten Blue Charm i Stockholm. Vi
kommer att prova 13 viner och njuta av specialkomponerade maträtter till en del av dessa. Från Kalifornien och Oregon visar vi viner från Antica Terra, Sea Smoke och Ojai. Sedan rör vi oss vidare mot Italien och lär känna Casa Emma, La Fontanina och Vite Colte. Vi provar sedan vin från två länder som börjar på bokstaven S: Spanien och Sydafrika. Här dyker Aalto, Remirez de Ganuza och Blankbottle upp. Vi avslutar med jänkare och provar vin från Bogle, Ojai och Turley. 

Det finns ett fåtal platser kvar, kontakta Gunnar Nordgren på gunnar.nordgren@divine.se om du är intresserad av att komma.

Ojai Sb lineup1 juni – Gubbhyllan Skansen, Stockholm Winemakers dinner med Ojai Winery

Divine Club träffas hos KC Wallberg på Gubbhyllan, Skansen och har en trevlig kväll med Helen och Adam Tolmach som gästar oss i det vackra vädret. Vi får prova några av de fantastiska viner som Ojai gör i Kalifornien och njuta dem tillsammans med mat. Detta evenemang är fulltecknat och endast för medlemmar i Divine Club. Om du är intresserad av att bli medlem och kunna delta i våra evenemang, så anmäl dig här.

DivineClub19april201619 april – M/S Blue Charm

Divine Club middag med god mat till vinerna. Vi träffades och hade en trevlig provning som även gästades av David Fisher från Ramey Wine Cellars i Kalifornien. Provade viner från Ramey med vägledning av vår gäst. Dessutom provade vi vin från Oregon,  Chateauneuf-du-Pape, Duoro, Paso Robles, Sonoma, Veneto, Ribera del Duero, Napa Valley och Santa Barbara.

 

Våra vinmiddagar har en tendens att bli fullbokade väldigt snabbt. Om du inte har fått en inbjudan är du välkommen att registrera dig i Divine Club HÄR så får du inbjudan till liknande evenemang i framtiden.