Aktiviteter i Divine Club

Här kan du läsa lite om vad som händer i klubben. Bli medlem du också, så får du ytterligare information om våra aktiviteter.

Winemaker’s Dinner med Blankbottle!

 

Kom till Leijontornet den 29:e augusti på middag och dela kvällen med en av Sydafrikas mest omtalade nya vinmakare, Pieter Walser, fd surfare som nu ägnar all sin energi åt att göra vin. Pieter tillhör New Wave South Africa och gör viner på sitt alldeles egna sätt. Gamla stockar, oväntade druvblandningar; smak styr honom mer än konventioner. Han är ägaren och vinmakaren som designar sina egna etiketter.

 

Pieter är förstås kvällens provningsledare och historieberättare! Kom och lyssna, prova och låt Dig bli inspirerad av en härlig personlighet, med stor ödmjukhet. Från kl.18.00 så serverar vi ett glas Gosset Grand Rosé som välkomstdrink. Sen följer en tre rätters middag och provning av fem av Pieters viner.

Moment of Silence 2018 chenin blanc, grenache blanc, viognier.
Nothing to Declare 2018 fernão pires, roussanne, palomino, verdelho.
Orbitofrontal Cortex 2018 chenin blanc, verdelho, viognier, roussanne, palomino.
Retirement@65 2018 cinsault, syrah.
BIG 2017 100 % cabernet sauvignon.

Detaljer:

Pris: 995 kr som sätts in på Divines bg nr. 5272-0760
När och var: Torsdag 29 augusti, Leijontornet, Lilla Nygatan 5, Stockholm
Tid: 18.00-ca 21.30 Middagen börjar 18.30 och välkomstdrinken serveras från 18.00

Anmäl Dig genom att maila till lasse.solum@divine.se

Du får bekräftelse på Din plats via mail. Sätt inte in några pengar innan Du får en bekräftelse från Lasse.

Max 35 personer, så först till kvarn gäller..

Allergier: Vänligen maila dessa tillsammans med Din anmälan
Hjärtligt Välkomna önskar Blankbottle, Divine och Leijontornet!

 

Winemaker’s Dinner Michel Gassier

på Stadshuskällaren , Stockholm, 5 Februari 18.00

Vi välkomnar Michel Gassier som är en av stjärnorna i Rhônes södra distrikt Costières de Nîmes. Han är fjärde generationen vinmakare. Oenolog är Philippe Cambie. Michel Gassier är ekologiskt certifierad. Vi är glada över att kunna erbjuda en Winemaker’s Dinner till våra medlemmar i Divine Club.  Om du är intresserad av den här typen av arrrangemang så kan du klicka HÄR för att anmäla dig till Divine Club! Vi firar 20 år och ser fram emot ett år fyllt av olika aktiviteter!

 

 

24 mars – The Winery Hotel – Kaesler Winery provning med mat

Vi är glada över att tillsammans med The Winery Hotel välkomna Sacha Timeaus från Kaesler Winery i Barossa Valley. Han kommer att leda oss genom en provning av nio viner från Kaeslers olika vinerier, som ligger i Yarra Valley, Clare Valley, McLaren Vale och Barossa Valley. Vi avslutar med att äta en god kötträtt, bestående av Lammrostbiff med spenat, vitlök, potatispuré och ratatouille

När: Fredagen den 24 mars 2017, kl 18.30

Var: The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris: 995:- per person 

För att anmäla dig och betala klicka här. Anmälan och betalning administreras av The Winery Hotel.

Välkomna hälsar The Winery Hotel, Kaesler Winery och Divine

22 november – M/S Blue Charm

Blankbottle nyhetTisdagen den 22 November är det dags för höstens Divine Club middag på båten Blue Charm i Stockholm. Vi
kommer att prova 13 viner och njuta av specialkomponerade maträtter till en del av dessa. Från Kalifornien och Oregon visar vi viner från Antica Terra, Sea Smoke och Ojai. Sedan rör vi oss vidare mot Italien och lär känna Casa Emma, La Fontanina och Vite Colte. Vi provar sedan vin från två länder som börjar på bokstaven S: Spanien och Sydafrika. Här dyker Aalto, Remirez de Ganuza och Blankbottle upp. Vi avslutar med jänkare och provar vin från Bogle, Ojai och Turley. 

Det finns ett fåtal platser kvar, kontakta Gunnar Nordgren på gunnar.nordgren@divine.se om du är intresserad av att komma.

Ojai Sb lineup1 juni – Gubbhyllan Skansen, Stockholm Winemakers dinner med Ojai Winery

Divine Club träffas hos KC Wallberg på Gubbhyllan, Skansen och har en trevlig kväll med Helen och Adam Tolmach som gästar oss i det vackra vädret. Vi får prova några av de fantastiska viner som Ojai gör i Kalifornien och njuta dem tillsammans med mat. Detta evenemang är fulltecknat och endast för medlemmar i Divine Club. Om du är intresserad av att bli medlem och kunna delta i våra evenemang, så anmäl dig här.

DivineClub19april201619 april – M/S Blue Charm

Divine Club middag med god mat till vinerna. Vi träffades och hade en trevlig provning som även gästades av David Fisher från Ramey Wine Cellars i Kalifornien. Provade viner från Ramey med vägledning av vår gäst. Dessutom provade vi vin från Oregon,  Chateauneuf-du-Pape, Duoro, Paso Robles, Sonoma, Veneto, Ribera del Duero, Napa Valley och Santa Barbara.

 

Våra vinmiddagar har en tendens att bli fullbokade väldigt snabbt. Om du inte har fått en inbjudan är du välkommen att registrera dig i Divine Club HÄR så får du inbjudan till liknande evenemang i framtiden.